online coaching

Met de online leermodules van Coachfriend Academie kun je zelfstandig werken aan jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je doorloopt de leermodules op jouw eigen tempo, online via jouw computer of tablet, op het moment dat het jou uitkomt. De leermodules omvatten boeiende video’s, aangevuld met interessante informatie en verrassende oefeningen. Tussen de stappen door heb je (optioneel) verdiepende 1:1 gesprekken met mij als jouw coach.

online coaching

Wat we met Coachfriend Academie doen is anders

Ik zeg niet: Je kunt het wel! Of: je moet positief denken! Of: zo moet je het doen! Wat ik zeg is iets anders: ik kan me voorstellen dat je het moeilijk vindt, spannend of confronterend. En je denkt nu misschien nog dat je het niet kunt. Maar ga het toch maar doen. Want het is belangrijk! Het is belangrijk omdat het waardevol is. In eerste instantie vooral voor jou maar ook voor je omgeving, gezin, je familie, je vrienden, je collega’s.

Doen wat belangrijk voor je is

Met de leermodules van Coachfriend Academie wil ik je verleiden om in actie te komen en het aan te gaan. Door je op een fundamenteler niveau te bewegen: wat van waarde is komt niet tot stand zonder moeite, geduld, lef en doorzetten. Ons leven en werk wordt vitaal en succesvol als we ondanks en met onzekerheid in actie komen, gericht op wat we belangrijk vinden.

Klik op afbeelding en bekijk de video

Coachfriend Academie zet je vriendelijk, maar serieus aan het werk met als resultaat meer rust en tevredenheid. Ik ben minder in gevecht met mezelf en meer aanwezig in het nu.

Stella Damstra

Plezierig programma wat je bij de hand neemt in je zoektocht om jezelf en jouw ‘waarden’ weer te vinden.

Marian van Lagen

Ik vond het een waardevol traject. Ik heb veel geleerd over mezelf.

Astrid van den Berg

Veelgestelde vragen

Onzichtbaar
Wat is de rol van de coach?

Aanpraten tegen een online programma voelt soms onpersoonlijk. Dat kan je als lastig ervaren. En wat doet die coach dan eigenlijk met mijn antwoorden?

Je coach leest je antwoorden met aandacht. Zij of hij kijkt hoe je het programma doorloopt en stimuleert je om door te gaan. In de (optionele) persoonlijke gesprekken worden je antwoorden verder uitgediept.

Wat is de relatie met mijn leervraag en coachdoel?

Iedereen krijgt dezelfde vragen in het tienstappen programma, hoe kan het dan een persoonlijk programma zijn?

In de eerste stappen van het online programma van Coachfriend vul je zelf je ontwikkeldoelen in. Deze geven de richting aan het coachtraject. Met de tienstappen methode van Coachfriend onderzoek je wat je belemmert om iets aan je gedrag te veranderen en hoe je daar anders mee kan omgaan. En welke waarden je gedrag drijven en hoe je die in actie kan omzetten. Je ‘vult’ het programma dus als het ware met je eigen vragen en waarden.

Hoe werkt de opzet van de site?

Waar moet ik nu eigenlijk beginnen en in welke volgorde moet ik het doen?

In de Inleiding zie je een video met instructie hoe het programma werkt. Je begint elke stap met het lezen van de informatie en het achtergrondmateriaal en het bekijken van de video’s. Vervolgens ga je naar de oefeningen. Je hebt de stap afgerond als je de oefeningen hebt gedaan en de antwoorden en documenten hebt verzonden.  Na afronding krijg je toegang tot de volgende stap. De volgende stap wordt dan zichtbaar in het menu.

Ik wil eerst alle stappen lezen voor ik begin.

Ik wil eerst meer weten over dit thema voor ik de oefening doe.

Eerst weten waar je aan toe bent voor je er in stapt is een begrijpelijke reflex.
En deze vraag kun je eigenlijk over alles stellen. Een nieuwe baan, een nieuwe relatie, een nieuw huis. Eigenlijk weten we van niets in het leven waar het ons zal brengen of hoe het afloopt. Het is ons hoofd dat ons telkens zegt dat we dat zouden moeten weten. Maar waarom eigenlijk? Wat heb je eigenlijk aan die kennis? Hoe zou het zijn om je vertrouwen te geven aan het programma en het zonder voorkennis aan te gaan? Gewoon omdat je gelooft dat het je iets kan brengen?

Sluiten
Onzichtbaar
Ik wil alle oefeningen het liefst perfect uitvoeren

Geen fouten maken, op tijd opleveren, weten of het zo goed is. Dat zit sterk in veel mensen. Het is goed dat je deze neiging bij jezelf voelt.
Op zich zelf is er natuurlijk niets mis met de dingen goed willen doen. Maar soms zit perfectionisme je erg in de weg. Bijvoorbeeld als je teveel tijd besteedt aan details, of niet meer zo goed iets durft af te ronden, omdat je bang bent dat je iets vergeet. Als dat het geval is, bedenk je dan wat je aan het vermijden bent. Misschien wil je liever niet ervaren wat het met je doet als iemand je aanspreekt op een fout? Hoe zou het zijn als je dat gevoel niet zou vermijden? Dus als je de oefeningen doet in het volle besef dat je bang bent om fouten te maken, maar ze niettemin afrondt en verstuurt?

Ik vind de oefening op deze stap te simpel of weinig toevoegen.

Sommige oefeningen lijken niet zo ter zake te doen. Of ze komen over als te gemakkelijk of te oppervlakkig. Uiteraard is het aan jou of je een oefening wel of niet uitvoert. Wij zullen je niet aanzetten om iets te doen dat je zelf niet wilt.
Wel willen we je er op wijzen dat de gedachte dat je het wel weet een gedachte over jezelf kan zijn die je ervan weerhoudt om iets nieuws mee te maken. En dus een gedachte die je vasthoudt in wat je al kent of denkt te kennen. Het met aandacht volledig uitvoeren van de opdracht gaat je naar onze mening zeker iets brengen. Al is het maar de bevestiging dat je écht al weet wat je op voorhand dacht te weten. En misschien wel veel meer. We dagen je uit nieuwsgierig te zijn naar jezelf, ook naar wat je al meent te weten.

Ik vind de oefening op een stap te moeilijk of te belastend.

Ja, sommige dingen die we je vragen te doen zijn lastig. We kunnen ons best voorstellen dat je daar dan tegenaan hikt. Toch vragen we je om bereidheid. De bereidheid om iets aan te gaan waar je tegenop ziet en waarvan je misschien niet eens zeker weet of het wel wat gaat opleveren. We vragen dat omdat we denken dat het echt iets toevoegt als je deze oefening doet. Zelfs als dat een vervelend gevoel oplevert. Niet omdat er meerwaarde zit in het overwinnen van jezelf. Maar omdat er meerwaarde zit in het aangaan van wat het leven op je pad brengt, in niet vermijden maar nemen wat er is. Uiteindelijk beslis je zelf of je het doet of niet. Maar zo niet, bedenk dan goed welk gevoel je wilt vermijden. En wat het je zou kunnen brengen als je dat gevoel aangaat en ziet wat de oefening je brengt.

Ik mis de logica of relevantie van bepaalde stappen en vragen.

En als je het niet helemaal snapt, hoe kan je het dan invullen?

We hebben er bewust voor gekozen je vooraf niet te informeren over hoe Coachfriend werkt en wat we precies gaan doen. We vragen je vertrouwen dat het programma door ons is doordacht en dat je met elke stap in de richting van jouw doelen beweegt, zonder dat je precies weet wat er achter de volgende bocht ligt. Coachfriend vraagt van je bepaalde gevoelens en gedachten toe te laten die je misschien lastig vindt. Dat geldt ook voor de gevoelens van onduidelijkheid, onzekerheid of twijfel die worden opgeroepen door onze vraag om vertrouwen. Bij de laatste stap kijk je terug op het hele traject dat je hebt afgelegd en krijg je een overzicht.

Ik wil een andere aanpak van mijn vraag dan die hier wordt aangeboden.

Het programma dat je volgt is een aanpak die is toegesneden op een grote groep mensen. Het kan zijn dat jij aan iets anders behoefte hebt, omdat je vraag specifiek is, of omdat er meer zaken spelen in je leven en op je werk. Neem dan gerust contact op. In een vrijblijvend kennismakingsgesprek kijken we dan waar jij behoefte aan hebt en wat past bij jouw vraag.

Sluiten

COACHFRIEND ACADEMIE

Persoonlijk

Voor iedereen die meer ontspannen en onbevangen in het leven wil staan

Professioneel

Voor iedereen die professioneel vooruit wil

Mantelzorg

Voor iedereen met zorgtaken die meer balans wil

Loopbaan

Voor iedereen die op zoek is naar (ander) werk

Leidinggeven

Voor iedereen die formeel of informeel leiding geeft

Team

Voor teams die gezamenlijk resultaten willen boeken