Mantelzorg coaching

Mantelzorgcoaching helpt je om meer balans en rust in je leven te creëren, en je leert hoe je beter om kunt gaan met de uitdagingen van de zorgsituatie. Je ontdekt hoe je beter je grenzen kunt bewaken tijdens lastige momenten en hoe je beter kunt omgaan met de zorgsituatie.

coachfriend coaching en training
Coachfriend coaching en training

Voor een ander zorgen

Wanneer je zorgt voor iemand anders, verandert de dynamiek in de relatie met die persoon. Waar je voorheen misschien een partner, ouder of kind was, voel je je nu mogelijk meer als een verzorger of begeleider. De gelijkwaardigheid tussen jullie vervaagt en de balans tussen geven en nemen raakt verstoord.

Om goed voor iemand anders te kunnen zorgen, is het belangrijk dat je zelf goed in je vel zit. Dit betekent dat je draagkracht in balans is met de draaglast die de zorg met zich meebrengt. Wanneer je goed in je vel zit, draagt dit bij aan veerkracht. Veerkracht is het vermogen om je aan te passen aan stress en tegenslagen en er mogelijk zelfs sterker uit te komen. Het is dus belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan je eigen welzijn en veerkracht, zodat je de zorgtaken op een gezonde en effectieve manier kunt vervullen.

Emoties en gevoelens bij mantelzorg

Veel mantelzorgers proberen gevoelens zoals bijvoorbeeld verdriet, gemis, eenzaamheid en machteloosheid te onderdrukken door zich volledig op de zorgtaken te richten. Echter, het onderdrukken van deze gevoelens heeft een negatieve invloed op de kwaliteit van je leven. Het maakt de al zware verzorgingstaken nog zwaarder en heeft nadelige gevolgen voor je eigen gezondheid. Als je blijft proberen om het ‘vol te houden’ en geen ruimte geeft aan moeilijke gevoelens, verlies je de verbinding met jezelf, maar ook met degene voor wie je zorgt en de mensen om je heen.

Daarom is het belangrijk om je emoties en gevoelens ruimte te geven en erover te praten met anderen. Op die manier blijf je verbonden met jezelf, degene voor wie je zorgt en de mensen om je heen. Praten biedt erkenning, steun en begrip. Het delen van wat er speelt in jullie leven, je twijfels en vragen, je gedachten en gevoelens is van grote waarde.

Vaardigheden leren

Het aanleren van nieuwe vaardigheden staat centraal in mantelzorgcoaching. Deze vaardigheden helpen je om weer energie op te laden, de zorg los te kunnen laten, geduldig te blijven als je niet lekker in je vel zit, en op een andere manier om te gaan met schuldgevoelens, verlies en rouw.

Tijdens de coaching krijg je inzicht in jouw persoonlijke behoeften en leer je hoe je deze op een gezonde manier kunt vervullen. Je ontwikkelt vaardigheden om beter om te gaan met de uitdagingen die gepaard gaan met de zorg voor een ander, terwijl je ook jouw eigen welzijn in het oog houdt.

Mantelzorgcoaching is een waardevolle investering in jouw welzijn en dat van degene voor wie je zorgt.

Richard Koekoek

Richard (1960) heeft ruim 23 jaar ervaring als senior coach en trainer. In 2013 kreeg hij samen met zijn zus onverwachts te maken met de zorg voor hun moeder. Deze ervaring heeft Richard geïnspireerd om een nieuwe kijk op mantelzorg te ontwikkelen. Richard geeft trainingen en coaching aan mantelzorgers en zorgprofessionals die mantelzorgers ondersteunen. Hij wil bijdragen aan het welzijn van mensen die zich belast voelen door hun zorgtaken en hen helpen om een gezonde balans te vinden tussen zorg voor anderen en zelfzorg.

Coachfriend coaching en training
coachfriend coaching en training

eBoek Nu ruimte voor jou

Het eBoek ‘Nu ruimte voor jou’ biedt concrete tips en handvatten voor mantelzorgers om de zorg voor hun naaste te combineren met het bewaken van hun eigen grenzen en behoeften. Het eBoek is eenvoudig te lezen op een tablet of computer.

‘Nu ruimte voor jou’ is een waardevol hulpmiddel voor mantelzorgers die hun eigen welzijn willen behouden, terwijl ze zorgen voor hun naaste. Het is een praktische en toegankelijke gids die kan helpen om meer balans en rust te vinden in een vaak veeleisende situatie.

coachfriend coaching en training

Coachfriend in de Libelle

Marion Weers (52) zorgt voor haar moeder die de ziekte van Alzheimer heeft. Ze deed aan online Coaching bij Coachfriend om een goede balans te vinden tussen tijd en aandacht voor zichzelf en voor haar moeder.

‘Mijn moeder heeft altijd voor mij gezorgd en nu was ik aan de beurt om het voor haar te doen. Eerlijk gezegd von dik het best zwaar. Mijn moeder denkt dat ze alles nog prima kan, terwijl dat niet zo is.
‘Ik heb geleerd om eerder aan de bel te trekken.’

Eerlijk gezegd sta ik er van versteld dat de mantelzorgcoaching me zoveel heeft gebracht

Paula Hoek

Mantelzorgcoaching heeft me geleerd om ook voor mezelf te zorgen.

Johan Hoven

Mantelzorgcoaching heeft me weer adem gegeven

Edith Klinkhamer

Coachfriend persoonlijke en online coaching
Coachfriend persoonlijke en online coaching

Kennismaken

Eerst maken we kennis met elkaar en kijk je of het klikt. Daarna beslis je of je verder wil.

Na verzenden

Je ontvangt uiterlijk de volgende werkdag reactie op je bericht.

Garantie

Ben je niet tevreden na het afronden dan krijg je zondermeer je geld terug.

Ja, ik wil graag

ContactForm MZCoaching (#12)