Heb je het gevoel dat je relatie vastzit?

coachfriend coaching en training

Gaat het over een bepaalde karaktereigenschap van je levenspartner die je wilt veranderen? Heb je last van die eigenschap en doet het je soms pijn? Wil je die last en pijn liever niet ervaren en probeer je jouw partner steeds opnieuw duidelijk te maken dat hij of zij moet veranderen?

Dit leid waarschijnlijk steeds vaker tot ruzie totdat je het zat wordt en je besluit de relatie dan maar te beëindigen.

Er is een alternatief als de relatie belangrijk voor je is en je die liever niet wil beëindigen. Dat is het effect op jouw beleving en ervaring te leren verdragen en accepteren. Je kiest dan voor je partner met die eigenschap van hem of haar. Je leert om de pijn en het ongemak te verdragen. Je partner hoeft niet meer van jou te veranderen en dat blijf je af en toe pijnlijk vinden om te ervaren. Soms leid dat tot onenigheid tussen jullie maar dat is de relatie waard voor je.

Op deze manier ben je in staat om op belangrijke momenten je vecht- en-vluchtreacties buiten spel te zetten. De vaardigheden om beter je ongemak en pijn te verdragen en accepteren kan je leren. Deze vaardigheden vergroten je mentale veerkracht.

Wil je de verbinding in jouw relatie verdiepen en versterken? Neem dan contact op.